Rejsen til Malaga: BESLUTNINGEN (1 af 4)

Dette er en artikelserie i 4 dele. Læs også

 

Beslutningen om at være en bæredygtig it-virksomhed handler ikke kun om økologisk frokostordning og elcykler i arbejdstiden – Vi har opdaget at den trækker tråde langt ind i vores allesammens privatliv.

For når vi gør os SÅ meget umage for at gennemgå MICOs indkøb, strømforbrug, transport og de maskiner vi sælger videre, så giver det ikke mening at tage hjem efter arbejde og rulle sig i plastik og drysse kemikalier ned i aftensmaden.

Tingene må hænge sammen, og bæredygtigheden må tænkes ind i alle aspekter af tilværelsen – også Pias 60 års fødselsdag! Så her er beretningen om hvor svært, skægt og omstændigt det kan være at insistere på bæredygtighed hjemme og ude, og hvormange oplevelser :

Pia skriver:

“Rejsen blev besluttet allerede i juni 2016. Jeg bliver 60 år og ønsker at samle min familie et dejligt sted i den anledning. Jeg booker Tina Scheftelowitz og Lasse Thielfolds dejlige Casa Dona Angela fra 23. maj – 30. maj 2017. Der er næsten et helt år til.

I mellemtiden beslutter Jakob og jeg at vi vil undgå flyveture både på arbejde og privat – og vores første udfordring bliver derfor selve rejsen ned til Malaga.

Vi starter en større research på nettet… Hvordan kommer man til Malaga uden fly? Vi beslutter os for toget! Både familien og Googles algoritmer synes vi er på helt forkert spor; hver gang vi skriver ”tog til Malaga” i søgefeltet vælter det frem med tilbud på billige flyveture. Vi bider tænderne sammen og styrer hårdnakket udenom!

Den største udfordring viser sig faktisk at være at finde ud af at finde oplysningerne. DSB er ikke til megen hjælp, både søgninger, telefon og personligt fremmøde hjælper ikke – kun på Bahn.de føler vi, vi kommer nogen vegne.

Det er noget af en jungle, vi bruger mange, mange timer foran skærmene. Vi drøfter muligheden af at forlænge rejsen lidt, besøge venner i Østrig måske – men alt i alt er det ikke nemt at få det hele til at passe, og det kan ende med at blive meget meget dyrt.

Det ender med at vi lander på den billigste løsning: Interrail… det må kunne lade sig gøre! Men på interrail skal man selv bestille pladsbilletter, vi forsøger at holde styr på sovevogne og togskift og togtider og 1000 andre spørgsmål.

Priserne ser fornuftige nok ud…

… men oveni det skal lægges pladsbilletter, og fortæring undervejs! Google bliver ved med at lokke med hurtige, billige tilbud som dette… :

Men vi har besluttet os.

Flyrejser ER ikke længere et alternativ for os. Vi kan ikke forsvare at tude alle andre ørene fulde om miljø og bæredygtighed, og nægte at sælge computere som forurener for meget – for så at skære hjørner i vores eget liv, når det virkelig gælder. Så vi søger videre på de tyske og spanske hjemmesider.”

Pia og Jakob fik uventede glæder og problemer ud af rejsen, følg med her på bloggen.

Læs anden del: Rejsen til Malaga (2 af 4): Planen