GDPR

Artikler der hjælper dig til at forstå persondataforordningen. Artiklerne er skrevet ud fra bedste fortolkning af gældende regler på det skrevne tidspunkt. Ændringer i regler og vejledninger, kan have betydning for fortolkningen fremadrettet. Vi anbefaler altid, at du får juridisk rådgivning, hvis du vil være sikker på at overholde reglerne.

Sikker mail

Persondataforordningen skærper kravet om at sende mails sikkert – at man er sikker på at der ikke er...

Har I en slettepolitik?

Sletning af data er en stor del af persondataforordningen og I bør derfor udforme en slettepolitik og...

Brug af billeder på nettet

Hvordan er reglerne egentlig om brug af billeder på hjemmeside, facebook m.m....

Persondatapolitik

Persondataforordningen (og persondataloven) stiller blandt andet krav om gennemsigtighed; du skal oplyse om...

Tjeklisten

Er du GDPR"compliant"? Tjek listen....

Office 365 og GDPR

Cloudløsninger er blevet et mere og mere udbredt arbejdsværktøj til både filhåndtering og kommunikation....

Facebook og GDPR

Hvad skal man være særlig opmærksom på når man har en Facebookside?...

Mailchimp og GDPR

Mailchimp har hovedsæde udenfor EU og du overfører derfor data til et tredjeland. Mailchimp er dog EU-U.S....

Fortegnelse over behandlingsaktiviteter

Forordningen sætter krav til dataansvarlige om at udarbejde en...

Tilsyn af databehandlere

Datatilsynet har i Maj 2018 udsendt en vejledning om tilsyn med sine databehandlere. Den skærper i bund og...

Databehandleraftale

Hvad skal en databehandleraftale indeholde?...

Databehandler eller dataansvarlig?

Hvad er forskellen på at være ansvarlig eller behandler?...

Google Analytics og GDPR

Der er et par ting du skal forholde dig til hvis du bruger Google Analytics i forhold til GDPR, da Google vil...

Cookies

En cookie er en lille fil som indsamler forskellige oplysninger om...

GDPR workshop

I samarbejde med Sanocast, TIO (Teatrenes Interesseorganisation), SceNet (Scenekunstnetværket region Nord-...